Close

10 Απριλίου 2023

Έχουμε αποδείξει σε πολύ δύσκολους -μνημονιακούς- καιρούς ότι η προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας αποτελεί προτεραιότητα για μας

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM στους δημοσιογράφους Δ. Τάκη και Χρ. Κοραή:

– Η αποδοχή των προγραμματικών μας θέσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση των χρεών είναι σημαντική, γιατί αφορά εκατομμύρια οφειλέτες μη εξυπηρετούμενων δανείων, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατάσχεσης.

– Η πρότασή μας, μεταξύ άλλων, αφορά στοχευμένες επιδοτήσεις για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Να βοηθηθούν δηλαδή όσοι έχουν πραγματικές ανάγκες. – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση και, μάλιστα, όπως έχει ήδη κατατεθεί, η πρώτη κυβερνητική ενέργεια θα είναι η ψήφιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα ανασταλούν οι όποιοι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, μέχρι να αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος (περίπου σε 3 μήνες).

– Έχουμε αποδείξει σε πολύ δύσκολους -μνημονιακούς- καιρούς ότι η προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας αποτελεί προτεραιότητα για μας και γι΄ αυτό δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης λαϊκής κατοικίας κατά τη διακυβέρνησή μας.