Close

10 Απριλίου 2023

Υπάρχει ένα ουσιαστικό κενό από την πλευρά της ΝΔ όσον αφορά συγκεκριμένες προτάσεις για καυτά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες

 

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό NET24 – RISE TV στο δημοσιογράφο Β. Ταλαμάγκα:

– Υπάρχει ένα ουσιαστικό κενό από την πλευρά της ΝΔ όσον αφορά συγκεκριμένες προτάσεις για καυτά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Ζητήματα όπως οι μισθοί που δεν επαρκούν για να βγει ο μήνας, το δημόσιο χρέος, τα κόκκινα δάνεια, η μείωση των τιμών, η μείωση στον ΦΠΑ και στο ΕΦΚ, κ.λπ.. Για όλα όσα αποτελούν πρόβλημα στην καθημερινότητα των νοικοκυριών, δεν έχουμε ακούσει ακόμα τίποτα συγκεκριμένο από τη ΝΔ.

– Εμείς, από τη άλλη πλευρά, καθημερινά αναπτύσσουμε το πρόγραμμά μας. Ήδη ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμά μας για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και τη ρύθμιση των χρεών. Για έναν νέο Πτωχευτικό Κώδικα που θα προστατεύει την πρώτη λαϊκή κατοικία. Αυτά είναι τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο και σε αυτά θα κριθούμε.

– Ακούμε συνεχώς από τη ΝΔ για την «εξωγενή» κρίση προκειμένου να δικαιολογήσει την ανεξέλεγκτη ακρίβεια. Δεν είδαμε όμως να λαμβάνει κανένα μέτρο, σαν αυτά που πολλές ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν. – Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό φαίνεται και από το ότι η ΝΔ ενώ έψαχνε ψύλλους στα άχυρα τη περίοδο της διακυβέρνησής μας, δεν βρήκε τίποτα.