Close

17 Απριλίου 2023

Δεν δεχόμαστε μαθήματα αντιφασισμού από κανέναν και κυρίως από την ΝΔ, προβεβλημένα στελέχη της οποίας έχουν ακροδεξιό παρελθόν.

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24 στoυς δημοσιογράφους Γ. Κακούση και Α. Λιβαθυνού:

– Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι δημοκράτες πολίτες θέλουν να αποκλειστεί το εγκληματικό και ακραία φασιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη από την Βουλή.

– Η κυβέρνηση, με μεγάλη καθυστέρηση, έφερε σχετικά με αυτό το ζήτημα, μια ατελέσφορη τροπολογία τον περασμένο Φεβρουάριο για την οποία είχαμε προειδοποιήσει σχετικά με την αναποτελεσματικότητά της, με βάση τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις έγκριτων συνταγματολόγων όπως, οι κ.κ. Κοντιάδης και Αλιβιζάτος. Μετά από δύο μήνες η κυβέρνηση αναγνωρίζει έμπρακτα την αναποτελεσματικότητα της ρύθμισης, εισάγοντας στη Βουλή νέα ρύθμιση.

– Η αντιφασιστική μας στάση και δράση σήμερα, το παρελθόν μας ατομικά και συλλογικά, το παρελθόν της Αριστεράς σε αντιδιαστολή με άλλα κόμματα, πιστοποιεί τη στάση και τις αποφάσεις μας. Δεν δεχόμαστε μαθήματα αντιφασισμού από κανέναν και κυρίως από την ΝΔ, προβεβλημένα στελέχη της οποίας έχουν ακροδεξιό παρελθόν.