Close

5 Μαΐου 2023

Για πρώτη φορά, φέτος, δεν πληρώθηκαν ακόμη τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM (στους δημοσιογράφους Ν. Χατζηνικολάου και Α. Δελατόλλα):

– Η ανεργία των νέων στη χώρα μας είναι η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό εξηγεί εν μέρει και την αποχή από τις εκλογές που παρατηρείται στους νέους ανθρώπους. Η στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των νέων, καθώς και ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας στο ζήτημα της στέγασης και της προστασία της κατοικίας τους είναι ένας στόχος που μπορούμε όλα σχεδόν τα κόμματα του δημοκρατικού προοδευτικού τόξου να συμφωνήσουμε. Όπως μπορούμε, για παράδειγμα, να συγκλίνουμε στο ότι αν θέλουμε να παρέμβουμε ουσιαστικά στην επίλυση του στεγαστικού, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στις δημόσιες παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε, όπως η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που προτείνουμε. Η νέα γενιά δέχθηκε συνολικά τα αποτελέσματα των συνεχών κρίσεων όλης της προηγούμενης δεκαετίας και γι΄ αυτό είναι στις προτεραιότητές μας. Θέλω, επίσης, να αναφέρω και ένα γεγονός που πλήττει ευθέως τα νέα ζευγάρια.

– Φέτος, για πρώτη φορά, δεν πληρώθηκαν ακόμη τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. – Τέλος, μία αναφορά σε σχέση με τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Είναι πολύ σημαντικό, ότι υπάρχει ένας λεπτομερής σχεδιασμός πρόβλεψης και στήριξης των αναγκών που δεν καλύπτονται μέχρι σήμερα, όπως οι συνοδοί, η αύξηση του επιδόματος αναπηρίας κ.λπ. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η κοινωνική πολιτική είναι από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός μας και αυτό αποδεικνύεται από τη συνολική διάρθρωση του προγράμματός μας.