Close

13 Μαΐου 2023

Το “youth pass” είναι ένα από τα πολλά ‘’δωράκια’’ που έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε επιχειρηματίες της αρεσκείας της

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στoυς δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Α. Παυλόπουλο:

– Οι εξαγγελίες της ΝΔ για το “youth pass” και την υπόσχεση για ένα “χαρτζιλίκι”, όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα της νέας γενιάς, αλλά αποτελούν εμπαιγμό. Βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νέοι όπως: η στεγαστική κρίση, ο περιορισμός της ΕΒΕ για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια Παιδεία, οι μισθοί φτώχειας σε μια αγορά εργασίας που μετατρέπεται σε ζούγκλα, δεν αντιμετωπίζονται με “χαρτζιλίκια”. Ειδικά όταν υπάρχει μία κυβέρνηση που δυσκολεύει, αντί να λύνει ζητήματα. Εμείς λέμε ότι η νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά για να ψηφίσει για το μέλλον της. Να διεκδικήσει και να πάρει πίσω όσα μέσα σε τόσο λίγα χρόνια έχασαν, όπως για παράδειγμα την εισαγωγή στα πανεπιστήμια χωρίς ελάχιστη βάση εισαγωγής. Όλα αυτά τα χρόνια τα αναδείξαμε αυτά τα θέματα και όταν ήρθε στη βουλή το νομοσχέδιο για τη Παιδεία, εμείς την καταψηφίσαμε. Επομένως, η ένταξη της κατάργησης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στο πρόγραμμα μας ήταν η λογική συνέχεια των θέσεών μας. Το γεγονός ότι οι πανελλήνιες συμπίπτουν με την εκλογική περίοδο είναι εντελώς συμπτωματικό.

– Το “youth pass” είναι ένα από τα πολλά ‘’δωράκια’’ που έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε επιχειρηματίες της αρεσκείας της, όπως οι ιδιοκτήτες κολλεγίων. Το τελευταίο που βλέπουμε αυτές τις μέρες είναι με τις ασφαλιστικές εταιρείες, όπου οι πολίτες που θα ασφαλίζουν το σπίτι τους για φυσικές καταστροφές (!) θα έχουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ. Επί της ουσίας, όμως, η μείωση που θα δουν στον ΕΝΦΙΑ, δεν θα καλύπτει το ποσό που θα πληρώνουν στις ασφαλιστικές.