Close

18 Μαΐου 2023

Βρισκόμαστε σε διάθεση αγωνιστικής εγρήγορσης, αισιοδοξίας και πίστης ότι την Κυριακή τα πράγματα θα πάνε καλά και στο δίλημμα “Μητσοτάκης ή αλλαγή” ο κόσμος θα απαντήσει αλλαγή. Και η αλλαγή σε αυτές τις εκλογές έρχεται με την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και την ανάδειξή του σε πρώτη δύναμη.

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 στο δημοσιογράφο Μ. Λεάνη: – Για το κλίμα των τελευταίων ημερών πριν τις εκλογές

Βρισκόμαστε σε διάθεση αγωνιστικής εγρήγορσης, αισιοδοξίας και πίστης ότι την Κυριακή τα πράγματα θα πάνε καλά και στο δίλημμα “Μητσοτάκης ή αλλαγή” ο κόσμος θα απαντήσει αλλαγή. Και η αλλαγή σε αυτές τις εκλογές έρχεται με την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και την ανάδειξή του σε πρώτη δύναμη. Τον Κ. Μητσοτάκη δεν τον θέλουν και οι μισοί ψηφοφόροι της ΝΔ, γιατί την πολιτική που εκπορεύεται, αυτή την περίοδο, της οικογενειοκρατίας, της αναξιοκρατίας, της ρεμούλας, της διαφθοράς και του κλεψίματος, είναι μια πολιτική που ο κόσμος δεν τη θέλει. Και γι’ αυτό απορρίπτει τον Μητσοτάκη και απαιτεί να αλλάξουν τα πράγματα. Πλέον η αυτοδυναμία του Κ. Μητσοτάκη είναι όνειρο θερινής νυκτός. Επομένως, τα πράγματα οδηγούνται προς την κατεύθυνση της συνεργασίας. Από την πρώτη Κυριακή μπορεί και πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑΠΣ. Εξάλλου, η απλή αναλογική οδηγεί σε συνεργασίες. Εμείς από καιρό έχουμε καταθέσει το πρόγραμμά μας, ένα πρόγραμμα μετρημένο, ρεαλιστικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Διαπιστώνουμε, ιδιαίτερα από το debate και μετά, ότι συγκρίνοντας προγραμματικές προτάσεις υπάρχει το έδαφος για συνεργασία. Υπάρχει το έδαφος, για παράδειγμα, στο ζήτημα του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, στο ζήτημα των μισθών, των τιμών, της αισχροκέρδειας, για τα ζητήματα των υποκλοπών, του εγκλήματος και μία σειρά ακόμα ζητημάτων που δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση και συγκρότηση προοδευτικής-δημοκρατικής κυβέρνησης. Εξάλλου, η διεθνής καθώς και η ελληνική εμπειρία δείχνει ότι η επομένη των εκλογών βρίσκει τα κόμματα σε νέα βάση αναλόγως το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που θα μας κάνει όλους σοφότερους και πιο ρεαλιστές.