Close

23 Οκτωβρίου 2022

«Λουδοβίκεια» αντίληψη εξουσίας

Άρθρο στην εφημερίδα “Επικοινωνία”

Υπάρχει καθεστωτική λογική από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

-Διώκονται όσοι δημοσιογράφοι κάνουν την δουλειά τους αντί να «αγιογραφούν» τον «ηγέτη» και τους παρατρεχάμενους. Οι υποθέσεις του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου αποτελούν πλέον διεθνές θέμα και προκαλούν επικρίσεις κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από παγκόσμιους οργανισμούς υψηλού κύρους.

-Διώκονται όσοι αποκαλύπτουν σκάνδαλα υπαρκτά παγκοσμίως αλλά «σκευωρίες» στην Ελλάδα (Novartis).

-Διώκονται όσοι διεκδικούν καλύτερη δημόσια υγεία. Στέλνονται ΜΑΤ σε όσους θέλουν ανοικτό το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Τα χειροκροτήματα για τους υγειονομικούς τελείωσαν.

-Οι νόμοι ισχύουν για όλους τους άλλους, αλλά όχι για τους «ημετέρους». Το βλέπουμε σε κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής, από τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού (που δεν τηρούνται τα μέτρα υγειονομικής προστασίας) έως τους διορισμούς «των δικών μας παιδιών» σε κάθε δημόσια θέση.

-Το δημόσιο χρήμα είναι λάφυρο στα χέρια των κρατούντων. Η ΝΔ χρωστά εκατοντάδες εκατομμύρια (όπως και το ΠΑΣΟΚ) αλλά το κράτος κυνηγά καθέναν πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει το δάνειο του.

-Το δημόσιο χρήμα μοιράζεται με απευθείας αναθέσεις πάλι σε «ημετέρους». Το ότι ορισμένοι προκαλούν με την ακραία αδιαφορία τους δεν τους ενοχλεί (πχ. ανάθεση αξίας 500.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαρισμού σε εταιρεία η οποία διαχρονικά ασχολείται με τη διοργάνωση συνεδρίων)…

-Η δημόσια ενημέρωση επίσης αποτελεί «πεδίο βολής». Οι ειδήσεις «κόβονται και ράβονται» όπως βολεύουν την ομάδα που μας κυβερνά. Όταν λογοκρίθηκε η Έλενα Ακρίτα στα ΝΕΑ και απολύθηκε η Δήμητρα Κρουστάλλη από το ΒΗΜΑ απλά ήταν το ξεκίνημα της προσπάθειας απολύτου ελέγχου της ενημέρωσης. Ακολούθησε η λίστα Πέτσα…

Θα μπορούσα να συνεχίσω με έναν ατελείωτο κατάλογο για τις αντιδημοκρατικές εκτροπές της κυβέρνησης. Όμως δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Η κοινωνία πλέον έχει αντιληφθεί την «Λουδοβίκεια» αντίληψη εξουσίας της ομάδας που μας κυβερνά.

Πλέον είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλλουμε για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει μια κυβέρνηση συνεργασίας δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διεκδικεί να είναι πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές ακριβώς για να συμβάλλει σε αυτή την υπόθεση.