Close

6 Μαρτίου 2022

Κοντά στην “τρίτη” επιστολή;;;

Αναρριχήθηκαν στην εξουσία με όπλο το λαϊκισμό και τη διαπλοκή.

Κυβερνούν χρησιμοποιώντας το λαϊκισμό και τη διαπλοκή.

Μόνο που τώρα έχουν έναν επιπλέον «φίλο» και δυο «εχθρούς»: «Φίλος» τους είναι η εξουσία και ο διαμοιρασμός της. Εχθρός τους η πραγματικότητα και η απώλεια κάθε μέτρου.

Αναρριχήθηκαν κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κατάφερε να εκκενώσει το Μάτι σε 20΄ και ότι  «πούλησε» την Μακεδονία. Μαζί τους είχαν έναν στρατό από ΜΜΕ.

Κυβερνούν πολιτευόμενοι ακόμα πιο λαϊκιστικά. Οι «άφρονες νέοι» φταίνε για την εξάπλωση της πανδημίας. Οι αριστεροί φταίνε που θέλουν (τηρώντας κάθε προβλεπόμενο μέτρο) να τιμήσουν το Πολυτεχνείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα τα υπόλοιπα…

Αρνούνται να παραδεχτούν ακόμα και τα αυταπόδεικτα. Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να παραδεχτεί ότι σήμερα εν μέσω πανδημίας η Ελλάδα πορεύεται χάρη στο «μαξιλάρι» των 37 δις. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που αντιτείνει είναι ότι δεν βρήκε ρούτερ στο Μέγαρο Μαξίμου, που είναι ψέμα και αυτό… Αρνούνται να παραδεχτούν ότι τους έχει ξεφύγει ο έλεγχος της πανδημίας λόγω των δικών τους λαθών.

Δεν φταίει το ότι από την ειδυλλιακή Σαντορίνη άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, αφού αυτό διέτασσαν οι διεθνείς τουρ οπερεϊτορ.

Δεν φταίει ότι αύξησαν την χωρητικότητα των πλοίων, αφού αυτό διέτασσαν οι εφοπλιστές.

Δεν φταίει ότι δεν αύξησαν τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία τους τους επέτασσε να υπονομεύσουν κάθε τι το δημόσιο. Το αποτέλεσμα ήταν το ατέλειωτο στρίμωγμα στους συρμούς και τα λεωφορεία.

Δεν έφταιγε το ότι αύξησαν τον  αριθμό των μαθητών ανά τάξη, αφού η κυρία Κεραμέως ήταν απασχολημένη για να  ικανοποιήσει τα χατίρια των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Πολύ περισσότερο δεν έφταιγαν οι ίδιοι που άφησαν ένα οκτάμηνο ανεκμετάλλευτο και δεν στήριξαν επαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας με αποτέλεσμα οι υγειονομικοί  με λειψές δυνάμεις να δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα.

Είναι όμως υπερόπτες, ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, μας αντιμετωπίζουν σαν κατώτερα όντα και το δείχνουν. Δεν είναι μόνο οι βόλτες στην Πάρνηθα καταπατώντας κάθε μέτρο που ισχύει για όλους εμάς, δεν είναι μόνο η προσβολή της νοημοσύνης μας με πανηγυρισμούς Άδωνι, ούτε μόνο οι προκλήσεις Γεραπετρίτη  ότι «περισσότερες ΜΕΘ-περισσότεροι θάνατοι», δεν είναι καν τα διπλά συστήματα καταγραφής κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ. Είναι το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής που αναδίδει μυρωδιές αποσύνθεσης και ιδεοληψίας. Νοιώθουν ότι είναι ιδιοκτήτες της χώρας και το δείχνουν, «σιγά μην λογοδοτήσουν στους άπλυτους»… Είναι η οικογενειοκρατία, είναι οι κολλητοί, είναι η βία κατά οποιουδήποτε λέει κάτι διαφορετικό, είναι η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, είναι η συμπεριφορά «φεουδαρχών» απέναντι σε κολλήγους. Κανένα ηθικό κράτημα, καμία ενσυναίσθηση, καμία συγγνώμη. Οι εντός των τειχών νοιώθουν ισχυροί και χλευάζουν τους εκτός…

Και καλά θα μου πείτε, αυτοί τέτοιοι είναι τέτοια κάνουν. Εσείς τι κάνετε; Γιατί δεν «ξεκολλάτε» από τα χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων; Γιατί δεν αντιστεκόσαστε, δεν οργανώνετε τη λαϊκή αντίδραση;

Για μας σήμερα προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία. Όλοι μιλάμε, αγωνιούμε, δραστηριοποιούμαστε, προτείνουμε, στρατευόμαστε στην υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή των ανθρώπων και τη σωτηρία της οικονομίας.  Θα έρθει η ώρα και για τα άλλα. Βεβαίως και μελετάμε κάθε δημοσκόπηση, πολύ περισσότερο που εμείς ζούμε μέσα στην κοινωνία δεν είμαστε κλεισμένοι σε χρυσά υπέρκομψα παλάτια, όπως άλλοι. Ταυτοχρόνως στηρίζουμε και συμβάλλουμε σε κάθε αντίδραση στα αντιλαϊκά σχέδια που βιαστικά η κυβέρνηση λαμβάνει (γιατί άραγε βιάζεται τόσο;)  για να υλοποιήσει το νεοφιλελεύθερο της σχέδιο. Αντιστεκόμαστε με κάθε πρόσφορο μέσο και σύμφωνα με τις δικές μας δυνάμεις. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υποχρεώθηκαν (ή επέλεξαν για «δικούς» τους λόγους) να αναδείξουν πλευρές της κυβερνητικής ανεπάρκειας.

Ο κ. Μητσοτάκης, έχει χάσει τον έλεγχο, έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο. Είναι σαφές πλέον ότι ανοίγει την «δεύτερη» επιστολή. Η «τρίτη» είναι κοντά…