Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μαζέψουν 180

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΡΗ ΡΑΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ

Για την προεδρική εκλογή και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Το σύστημα Σαμαρά δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει εν όψει προεδρικής ή βουλευτικών εκλογών. Δεν είναι ντροπή και σε ένα βαθμό προδοτικό να βγαίνει να λέει αυτά που λέει η κυρία Βούλτεψη; Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μαζέψουν 180.

Για τη ΔΗΜΑΡ και τις δηλώσεις Κουβέλη στον ΒΗΜΑ FM

Ξέρω την ομόφωνη απόφαση πριν από μερικές ημέρες, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η οποία έβγαλε ότι δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Δήμα.

Για τις δηλώσεις Τσίπρα για τις αγορές και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ήθελε να πει ότι «εμείς δεν είμαστε κότες». Ότι έχουμε τους δικούς μας ρυθμούς, θα τους ακούσει και η άλλη πλευρά και θα κινηθεί ανάλογα με το ότι έχασε τη μάχη. Δεν έχουμε να κάνουμε με τις αγορές, με τη στενή έννοια. Εμείς δεν έχουμε ομόλογα μεγάλα που χρωστάμε. Τα έχουν ποιοι; Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Θα έχουμε βασικά να κάνουμε με κρατικούς και διακρατικούς οργανισμούς και αυτό που θα κάνουμε είναι να ζητήσουμε μια λύση πολιτική σε επίπεδο Ευρώπης. Αυτή θα είναι η λύση. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του σχηματισμού κυβέρνησης με τους συμμάχους του θα έχουμε να κάνουν οι δανειστές με μια αλλαγή πολιτικής, με μια άλλη πολιτική βούληση. Και αυτοί, οι δανειστές, το λογικό είναι να προσαρμοστούν όταν θα ξέρουν ότι απέναντί τους μια κυβέρνηση υπεύθυνη και αποφασισμένη. Θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους την αλλαγή που έγινε στην Ελλάδα, αυτό το δημιουργικό σεισμό που θα επιτελεστεί αυτές τις μέρες. Από εκεί και πέρα, αν θα υπάρξει πολιτική απόφαση ότι πρέπει να απομειώσουμε κατά ένα μέρος το χρέος, θα πουν αυτή την πολιτική απόφαση και το τεχνικό μέρος μπορεί να είναι ότι δεν θα πειραχτεί π.χ. το χρέος της Σλοβενίας ή της Σλοβακίας και να γίνει με ομόλογα που έχουν στα χέρια τους οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι ή να πάμε σε ένα rolloverγια κάποια ομόλογα που έχει στα χέρια της η ΕΚΤ. Ποτέ (δεν μιλάω για μονομερή διαγραφή χρέους)! Στο δημόσιο χρέος προς τους δανειστές δεν θα γίνει προφανώς μονομερής ενέργεια, αλλά θα καθίσουμε στο τραπέζι για να διαπραγματευτούμε λογικά και υπεύθυνα, ζητώντας μια ισχυρή απομείωσή του ή διαγραφή του.