Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Στη... μάχη για το Πάρκο Τρίτση

Από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, πάνω από 450 κάτοικοι της Δ. Αττικής συμμετείχαν σήμερα στον καθαρισμό του Πάρκου Τρίτση. Παρόντα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτές που «στρώθηκαν στη δουλειά» - κι αυτοί…Κόσμος πολύς, κόσμος έτοιμος για δουλειά - καθώς και για τη συνέχεια του διεκδικητικού αυτού αγώνα - έσπευσε στο ανεκτίμητο, αλλά εγκαταλελειμμένο Πάρκο των χιλίων στρεμμάτων. Η προσέλευση άρχισε λίγο πριν από τις 10 πμ.

Ο καθαρισμός ήταν «διπλός». Ο χώρος έπρεπε να απαλλαγεί από τα σκουπίδια (αυτό το ανέλαβαν οι εθελοντές), αλλά και από τα πανύψηλα χόρτα που εγκυμονούσαν μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς. Για τη δεύτερη αποστολή χρειάζονταν και ειδικά μηχανήματα και, ευτυχώς, υπήρξαν. 
Βοήθεια και μηχανήματα παρείχαν οι δημοτικές αρχές Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Περιστερίου. Φορτηγό προσέφερε ο Δήμος Αιγάλεω. Παρών ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ), οι Φίλοι του Πάρκου, κινήσεις πολιτών και πολλοί, πολλοί εθελοντές.
Παρόντες οι δήμαρχοι Περιστερίου Α. Παχατουρίδης (είναι και πρόεδρος του ΑΣΔΑ), Αγ. Αναργύρων Ν. Σαράντης, Ιλίου Ν. Ζενέκος, Αγ. Βαρβάρας Γ. Καπλάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Τσόγκας, σύμβουλοι και στελέχη της Περιφέρειας.
Ακόμη. ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Μπαλάφας και ο Κ. Ζαχαριάδης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, Χ. Καφαντάρη και Ελ. Αυλωνίτη. 
Η παρουσία των βουλευτών δεν ήταν τυπική – συμβολική, καθώς ανέλαβαν επικεφαλής ομάδων καθαρισμού. 

  


Τη δράση που, όπως αποδείχθηκε, βρήκε σημαντικότατη ανταπόκριση, οργάνωσαν οι δημοτικές κινήσεις «Αλληλέγγυα Πόλη – Ίλιον» και «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας» των Αγ. Αναργύρων. 
Οι δυο δημοτικές κινήσεις, καθώς άλλοι φορείς και πρωτοβουλίες πολιτών, μάχονται για τη σωτηρία του Πάρκου που τώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες της εγκατάλειψης και της έλλειψης χρηματοδότησης.

http://left.gr/news/megali-symmetohi-sti-mahi-gia-parko-tritsi#sthash.89...