Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ο Σαμαράς έχει αγοραφοβία ή τρέμει στο ενδεχόμενο να μην είναι πρωθυπουργός

mpalafasΟ Γ. Μπαλάφας μιλά στους Μπ. Παπαπαναγιώτου και Αργ. Παπαστάθη για το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα: «Ο Σαμαράς έχει αγοραφοβία ή τρέμει στο ενδεχόμενο να μην είναι πρωθυπουργός και δεν καλεί τον Τσίπρα σε συνάντηση…»

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ

Για το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα

Αν ο πρωθυπουργός πάρει πρωτοβουλία και καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – που θα έπρεπε να το έχει κάνει εδώ και καιρό – θα ανταποκριθεί. Για οποιοδήποτε θέμα. Ιδιαίτερα αν ο πρωθυπουργός τον καλέσει να συζητήσουν τα μείζονα εθνικά θέματα, ο Τσίπρας θα του πει ότι δεν συζητάει; Ίσα-ίσα, που εγκαλούμε τον πρωθυπουργό γι’ αυτό…

Προφάσεις εν αμαρτίαις (αυτά που λέει η κυρία Βούλτεψη). Κάποια στιγμή, μεταξύ άλλων πραγμάτων, ο Νίκος (Παππάς) είπε και αυτό (ότι δηλαδή θα πάει ο Τσίπρας στον Σαμαρά και θα του ζητήσει να παραιτηθεί). Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ας πάρει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός, που έπρεπε να την έχει πάρει εδώ και καιρό. Και ας βάλει όποιο θέμα θέλει. Ας καλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ας καλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ας έρθει στη Βουλή να ενημερώσει, ας καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι έχει; Αγοραφοβία; Ή βαθιά αντιδημοκρατική νοοτροπία; Και κάνω πρόβλεψη εκ του ασφαλούς: ότι ο Σαμαράς δεν θα πάρει καμία πρωτοβουλία, διότι φοβάται. Τρέμει! Γιατί είναι γαντζωμένος στην εξουσία και δεν θέλει να το συζητήσει ότι μπορεί να μην είναι πρωθυπουργός σε πέντε μήνες. Αν αλλάξουν πολιτική, τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής τους που λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, τότε αλλάζουν πολλά πράγματα.