Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Συνεδρίαση της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ξεκίνησε, χθές 22/6, τις εργασίες της, σε μία πανηγυρική εναρκτήρια συνεδρίαση, η Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. (κ.κ. Παν. Κουρουμπλή, Χρ. Βερναρδάκη και Γ. Μπαλάφα) και τη συμμετοχή των ΚΕΔΕ (κ.κ. Γ. Πατούλη, Απ. Κοιμήση και Δημ. Μπίρμπα), ΕΝ.Π.Ε. (κ.κ. Κ. Αγοραστού, Γ. Σγουρού, Σπ. Τζόκα και Δημ. Μαραβέλια), εκπροσώπου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (κ. Γ. Τσούνη), επιστημονικών συνεργατών, καθώς και διευθυντικών στελεχών του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός Εσ.Δ.Α., Γιάννης Μπαλάφας, υπογράμμισε ότι, «η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Τ.Α., που εγκαινιάζεται σήμερα», θα επιδράσει θετικά στην περαιτέρω πορεία και πρόοδο των ΟΤΑ και της Αυτοδιοίκησης.

Τόνισε ότι, «βασικό ζητούμενο για τη Χώρα μας, σήμερα, είναι η αναπτυξιακή ανάκαμψη και η παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας».

Βασική, όπως είπε, προϋπόθεση γι’ αυτούς τους στόχους είναι, η ύπαρξη ενός κράτους ικανού και μίας Δημόσιας Διοίκησης, που θα είναι πυλώνας της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και ικανή να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια.

Κατέληξε, δε, με την επισήμανση: «Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συμβάλουμε όλοι αποφασιστικά στην επιτυχία των στόχων της Επιτροπής, κάτι που δεν θα πιστωθεί σε κάποια κυβέρνηση ή σε κάποιο κόμμα, αλλά θα αποτελέσει μια προσπάθεια η οποία θα ωφελήσει την πατρίδα μας, τους πολίτες και τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση».