Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Κοινή συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» στους Παιδικούς Σταθμούς

Κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συναρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κα Θεανώ Φωτίου, κ. Αλέξης Χαρίτσης και κ. Γιάννης Μπαλάφας για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» στους Παιδικούς Σταθμούς.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε: "Η μεγάλη συμμετοχή σας εδώ σήμερα δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από το ζήτημα αυτό, διότι εκφράζει, σε τελευταία ανάλυση, τα ερωτηματικά που πιθανόν να έχουν οι γονείς, για το νέο καινοτόμο πρόγραμμα.
Οποιαδήποτε καινοτομία είναι φυσικό να δημιουργεί ερωτηματικά, επιφυλάξεις ή και καχυποψίες. Εξάλλου, στην Ελλάδα και όχι τυχαία, αρκετά χρόνια τώρα, ό,τι προέρχεται από τις κυβερνήσεις, από το κράτος, αντιμετωπίζεται από τον πολίτη, με καχυποψία και μεγάλη επιφύλαξη.
Σε κάθε καινούργιο πρόγραμμα, υπάρχουν κατά την πρώτη περίοδο εφαρμογής του, δυσκολίες. Αν μου επιτρέπετε, όμως, μια αξιολογική θεώρηση, έχουν ειπωθεί και ορισμένες υπερβολές, πιθανότατα γιατί δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς τα κείμενα.
Όταν όμως μιλάμε για παιδιά και γονείς, για οικογένειες, οι υπερβολές και η καταστροφολογία δημιουργούν πρόβλημα και είναι καλό να δίνεται προσοχή σε αυτά που προβάλλονται, όπως για παράδειγμα: «ταφόπλακα στους παιδικούς σταθμούς», «πλήττονται οι εργατικές οικογένειες», «στον αέρα οι Παιδικοί Σταθμοί» κ.λ.π.
Δεν είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θίγεται η κυβερνητική πολιτική, αυτό είναι το λιγότερο, σε τελευταία ανάλυση. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται ανησυχία στις οικογένειες, στους συνανθρώπους μας.
Και μ’ αυτή την έννοια, η σημερινή συζήτηση μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην προσπάθεια που πιστεύω ότι είναι προσπάθεια όλων μας".